Kolme Nopeeta: Turun kuppilat x 3 (Radbar, Apteekki, Cosmic)

Olympiastadionin remontin takia Suomen futismaajoukkue pelaa ottelunsa evakossa Tampereella ja Turussa. Huuhkajat kohtasivat Turussa ehdottoman tärkeässä ystävyysottelussa useampaakin suomalaista kaupunkia suuremman Lichtensteinin, joten samalla avautui oiva tilaisuus käväistä entisen kotikaupunkini kuppiloissa tarkistamassa kaiken olevan kunnossa. Hesarin uutisointi synnytti pientä epäilystä Huuhkajien iskukyvystä, joka olikin sielua repivän surkea. Onneksi Aurajoen halkoman Suomen Pariisin kuppilat eivät tuota pettymystä yhtä usein, joten lähdimme metsästämään lohtua tuopin äärestä. Aikaa oli juuri sopivasti kiertää kolme suosikkiani kaikessa rauhassa. 

Radbar, (Uudenmaankatu 13)

Radbar sijaitsee vähän sivussa ydinkeskustasta, mutta kätevästi matkan varrella Veritas Stadionilta keskustaan. Entisen Hasse's Pubin maailmanloppua odottava meininki on vaihtunut maailmanlopun jälkeiseen aikaan. Sisustus henkii Fallout-pelisarjan ja Mad Maxin dystopista tunnelmaa ja taustalla soiva tunnelmallinen musiikki kruunaa kokonaisuuden (harmikseni ei kuitenkaan Mikko Alatalo). Autonrenkaista valmistetulla penkilllä voi hahmotella blogiluonnostelmaa vanhanajan kirjoituskoneella. Radbarin tarjonnan ytimessä ovat Radbrew:n omat tuotteet. Panimo on mielestäni parhaimmillaan raikkaiden ipojen maailmassa ja tällä kertaa lasiin asti päätyi hedelmäinen Project 56 ja jämäkämpi Ivy Mike DIPA. Project 56 oli ehkä vähän sotkuinen ja kaipaisi lisää terää, mutta kelvollista se silti oli. Ivy Mike oli mukavan iskevä ja ryhdikäs. Lähtiessä maistoin vielä panimon testisarjan LX002 savuoluen. Arvostan rohkeaa kokeilua ja maistan mielelläni jatkossakin panimon oudompia viritelmiä, mutta tämä ei toiminut. Varsin ohut ja epämiellyttävä, mutta miedosti savuinen ja palvikinkkuinen.

Uusi Apteekki, (Kaskenkatu 1)

Mantun grilliltä ryynimakkara välipalaksi, ja askellus kohti Apteekkia. Aurajoen rannalla sijaitseva "aikuiseen makuun" sopiva perinteinen pubi on yksi Suomen tunnelmallisimpia. Musiikiton puheensorina, vanhanajan apteekin sisustus ja perinteitä kunnioittava oluttarjonta on yhdistelmänä erinomainen ja viihtyisä. Ei tämä kuitenkaan vanhaan maailmaan jämähtänyt baarivanhus ole, vaan tarjolla on myös modernimpaa kamaa. Apteekilla on myös oma panimo, Kaskenmäen panimo, mutta sen tuotteita ei ole aina saatavilla. Panimo on toiminut jo vuodesta 1993, ollen näin Suomen vanhin ravintolapanimo. Apteekissa on tiettyä rehellisyyttä ja ensimmäisiä kertoja siellä käydessäni, kysyin, olisiko tarjolla jotain hyvää reippaasti humaloitua jenkki-IPA:a. Varsin suora vastaus oli: "Ei, ne ovat kaikki pahoja ja liian kitkeriä". Jotkut saattaisivat kokea tuollaisen tylynä, mutta itse arvostin. Ja kyllä sieltä mieluisa olutkin löytyi, joten all good. Tällä kertaa olin niin keskittynyt keskustelemaan matkustamisen syvimmästä olemuksesta, joten unohdin ottaa kuvia. Yksi surullismielinen kuva puoliksi juodusta Plevnan Smörre IPA:sta toki tuli otettua, joten se saa nyt riittää. Käykää itse kokemassa, katsokaa netistä tai vuokratkaa vaikka Vares VHS.

Cosmic Comic Cafe, (Kauppiaskatu 4)

CCC on Turun baareista paras, ehkä jopa koko Suomen paras. Hieman piilossa ostoskeskuksen sisäänkäynnin syvennyksessä sijaitsevan, vähän kulahtaneen ulkokuoren alla on hyvällä olutvalikoimalla varustettu sympaattinen baari, johon tullessa tuntee itsensä aina tervetulleeksi. Cosmic on yksi niitä harvoja paikkoja, jossa voi nähdä pukumiehen, hipsterin ja punkkarin vierekkäisissä pöydissä sulassa sovussa. Hanoissa on käytännössä aina kiinnostavaa tavaraa, ja vaikkei olisikaan, niin kuolakaapin sisältö viimeistään täyttää tarpeet. Tällä kertaa hanasta löytyi Tiny Rebelin Peaches & Cream, joka oli mitä lupasi. Raikas, mutta pehmeä IPA. Ballast Pointin Pineapple Sculpin ja Omnipollon Noa Pecan Mudcake löytyi kuolakaapista, eikä Trivial Pursuit -tappiokaan jättänyt tällä kertaa ikuisia arpia, joten jälleen yksi onnistunut visiitti Cosmicissa. Kesken pelin on epäkunnioittavaa kuvata, saatoin vähän unohtaa, valaistus oli väärä, filmi oli ylivaloittunut, kuvausassistentti epäpätevä ja muita tekosyitä, joten kuvat CCC:stäkin ovat mitä ovat. Koittakaa kestää ja yrittäkää ymmärtää. Illan päätteksi Hesen kautta yöbussiin ja kotia kohti. 

Kolmikon ulkopuolelta on vielä pakko mainita Old Bank, joka tällä kertaa ei mahtunut kierroksen ohjelmaan. Haluan antaa myös itselleni kunniamaininnan aikasemman yöbussin valitsemisesta Dynamon sijaan. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kolme Nopeeta: To Øl

Näin sen koin giffein: RPS Scissors IPA 4,7 %

Craft Beer Helsinki 2017